Menu

Skapa en rustik känsla med inredningsdetaljer i gjutjärn

Gjutjärn har du säkert hört talas om många gånger. Kanske har du till och med en gjutjärnspanna hemma i köket? I så fall vet du hur hållfast och tålig den här kolrika typen av järn är. Det är inte för inte som statyer ofta tillverkas i gjutjärn. Järnet är också mycket vackert, något som gör att det lämpar sig utmärkt som en del i inredningen.

Hur kan man inkludera gjutjärn i inredningen? På senare tid har den rustika och industriella känslan varit populär. Om du har en trappa är det ett utmärkt sätt att uppnå stilen genom att låta sätta in ett trappräcke i materialet. Det kan i och för sig vara lite trixigt, men en bra byggfirma hjälper dig gärna med det. Använder du dig av https://built.se/ kan du få offert helt kostnadsfritt från flera olika byggfirmor i ditt område. Det blir då enkelt att välja den som passar dig bäst.

Låt gjutjärnet flytta in i hallen

En av de främsta fördelarna med gjutjärn är materialets hållbarhet. Det gör att det passar utmärks i form av en skoskrap utanför dörren. Matcha även med en fin dörrklapp i samma material. Det är både snyggare och mer personligt än en ringklocka. Det finns idag även många klädhängare tillverkade i gjutjärn. En sådan pryder sin plats och håller i det närmaste för evigt. När du vill ta av dig skorna gör du det naturligtvis med en stövelknekt i gjutjärn.

Inred med snygg konst i gjutjärn

Många konstnärer skapar i gjutjärn. Här är en artikel om konstnärer som gör just det. Den här typen av konstverk passar med sitt karga utseende utmärkt som kontrast till lite skirare inredningsdetaljer. På så sätt skapas dynamik i rummet. Föremålen är också mycket tunga, något som gör att de med fördel kan användas till till exempel bokstöd.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity