Menu

Skapa en vacker vinkällare med smidda järndetaljer

Har du ett rum över eller funderar på att renovera källaren kan du skapa dig din egen vinkällare. Gjutjärn är perfekt om du vill skapa en rustik känsla som ger vinkällaren karaktär. Att inreda för att lagra och förvara vin optimalt kräver kunskap om vin och förvaring. Med rätt inredning, rätt viner och vackra detaljer blir det ett rum som skapar extra exklusiv känsla till hemmet.

När du ska fylla på med viner kan du läsa på https://vinoteket.se/ om olika viner som lämpar sig för längre lagring. Alla viner är inte lämpliga att lagra längre tider eller kan behöva kylas för att hålla över tid.

Viner som är bra att lagra

Alla viner är inte lämpliga att lagra längre tider, men med rätt förvaring kan vinerna hålla flera år. Hos https://vinoteket.se/ finns viner för olika behov. En vinkyl är bra att ha där du lägger in viner som du tänker servera och för att hålla den perfekta temperaturen till servering.

Rummet där du förvarar viner bör hålla en temperatur runt tolv grader utan större svängning. Då kan du förvara röda viner, och när du letar efter röda viner att lagra bör du välja kvalitetsviner. Röda viner som benämns som strama och nyanserade har ofta bra förutsättningar för lagring.

Vita viner på https://vinoteket.se/ med högre kvalitet som är friska eller fruktiga kan ha rätt egenskaper för lagring. Söta vita viner med hög sockerhalt går i regel att lagra. Socker fungerar som konserveringsmedel, vilket gör att vinerna håller länge. Mousserande viner kan vara svåra att lagra en längre tid. Därför är det bra att läsa på eller fråga innan du köper ett större parti vin.

Inred vinkällare med stabila och vackra järndetaljer

Järndetaljer är inte bara vackert hantverk utan stabila ramar i järn ger även bra stadga när du ska göra vinställ. De flesta viner som ska lagras ska ligga ned. För att vinet ska lagras rätt bör du förhindra vibrationer och skakningar.

Ramar i stabilt järn ger stadga och med smidda detaljer skapas en härlig genuin känsla i rummet. Det går att få vackra inredningsdetaljer i järn som smidda krokar för att hänga öppnare till vin eller vackra ljushållare som ger stämning.

Rummet ska även vara skyddat från solljus, och det är även viktigt att hålla en jämn temperatur året om. Därför är det bra att välja ett rum där du kan begränsa ljusinsläppet. Husets källare eller garage är ofta lämpliga platser som är lätta att inreda. Ibland kan det behöva isoleras lite extra för att undvika att det blir för varmt i utrymmet sommartid.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

immunity